Ziek

Gecategoriseerd onder: Ziek — Mama om 9:23 pm op Saturday, March 8, 2008

Je bent ziek, lieve schat. Deze morgen was er nog geen vuiltje aan de lucht. We hebben nog bijzonder intensief en wild gespeeld, zelfs. In de loop van de morgen voelde je plots wel nogal warm aan, en je eetlust deze middag liet ook te wensen over.
Toen je in de vroege namiddag dan op mijn schoot kroop, gloeide je, en jawel, 38.8°. Ik vroeg je of ik je een poepsnoep mocht geven (anders had ik het moeten afdwingen), en tot mijn grote verbazing zei je ja. Vroeger heb je daar altijd een enorm drama van gemaakt, en moest papa je vasthouden, maar het moet zijn dat je je toch wel echt slecht voelde. Héél eventjes heb je gehuild, maar je hebt volledig meegewerkt, en ik was zó trots op mijn zoon.

De Perdolan deed duidelijk zijn werk: de koorts zakte en je werd weer wat levendiger. Tot rond een uur of zes: je gloeide weer helemaal, en je moest zelfs overgeven. Ik heb je nog een poepsnoepje gegeven, en ondertussen slaap je. Hopelijk is het een gewoon kort griepje en ben je morgen alweer een stuk beter. Ik hoop alleen maar dat je niet het virus van je broertje hebt, die op de rand van een longontsteking staat (maar zich wel prima voelt).

Je hebt trouwens de hele namiddag tegen de slaap gevochten, tot ik je in mijn armen nam: binnen de paar minuten lag je in mijn arm te slapen, mijn hele t-shirt was doorweekt…

Daarnet werd je trouwens eventjes al huilend wakker, en op papa reageerde je niet, zei hij. Ik ben boven gekomen, heb je een dikke knuffel gegeven, en daarna ben ik gewoon bij jou in bed gekropen zodat je in mijn arm tot rust kon komen. Vijf minuten later ademde je zo regelmatig dat ik dacht dat je sliep, maar zodra ik verroerde gingen je ogen open. Je vond het echter helemaal niet erg dat ik naar beneden ging, en tegen dat ik de kamer uit was, sliep je alweer, denk ik.

Liefje toch.

Geen opmerkingen »

Nog geen opmerkingen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Laat een opmerking achter

XHTML: je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>