Verjaardag

Gecategoriseerd onder: Gewoon verslag — Mama om 10:15 pm op Friday, March 7, 2008

Goh Wolf, je hebt echt wel een groeischeut gekregen de laatste weken! Plots waren al je t-shirts te klein, en heb ik er een hoop nieuwe aangeschaft. Broeken heb je gelukkig wel nog met hopen en kilo’s, al zakken ze allemaal nog steeds onveranderd af. Ik hoop dat dat snel eens wat betert, want het is eigenlijk toch wel vervelend :-p

Je bent ondertussen dan ook wel vier jaar geworden, grote man! Je cadeautjes vond je ronduit heerlijk: van papa en mij een step (waar je al lang naar vroeg), een hoop vingerverf, een spidermanonderbroek, een playmobilventje, en nog wel iets dat me nu ontschiet. Je had voor de kinderen op school elk een zakje mee met een lekstok en een tandpastadingetje, en als klascadeau een ganse set mannetjes van playmobil. De juf had me die hint namelijk gegeven: er wordt in de klas blijkbaar voortdurend gebekvecht over wie er nu mag mee spelen :-p
De zondag na je verjaardag hebben we je tweede verjaardagsfeestje gegeven, zijnde koffie met taart voor de familie. Ook dit vond je echt wel leuk, en niet in het minst omwille van alle dingen die je hebt gekregen. Oma had een grote paarse opblaaskrokodil mee, een batman-t-shirt, en een puzzel. Vooral die krokodil vind je de max, en ik hoop dat we snel de tijd vinden om samen te gaan zwemmen met dat ding :-) Van Omaly en bompa kreeg je je grote fiets (met steunwieltjes uiteraard) en een t-shirt van spiderman, waar je ook bijzonder blij mee was. Nonkel Roeland kwam aandraven met een circus van playmobil, nonkel Koen had een stuk spidermanspeelgoed mee, en tante Delphine had een blitse rugzak van Spiderman mee :-) Ik denk dat ze je allemaal een beetje kennen, pruts! Trouwens, ook van Pieter en Delphine heb je een cadeau gekregen, zijnde een uitbreiding van je ridderkasteel!
Je was in de wolken met alle aandacht, mocht vier kaarsjes uitblazen, en hebt een groot stuk van je chocoladetaart gegeten. Die had ik speciaal op jouw vraag gebakken, en na een eerste mislukte versie was ik er echt wel trots op: chocoladebiscuit met chocomousse. Oma gaf me het mooiste compliment: ze geloofde niet dat ik die zelf gemaakt had :-p Ik had ook nog een cake in knalroze, knalgeel en knalgroen gebakken (lang leve de voedingskleurstoffen), en een grote pot alternatieve ‘tiramisu’ gemaakt, zijnde mascarpone op een laag peperkoek en peer. Blijkbaar heeft het toch iedereen goed gesmaakt, het was een gezellige namiddag en jij vond het leuk, en da’s het voornaamste.

Het weekend daarna was iets minder opgewekt: ik heb jou op vrijdagnamiddag naar Ronse gebracht, samen met je broertje, zodat papa en ik op zaterdagvoormiddag ongestoord naar de begrafenis konden van mijn grootvader, jouw opoe. Die heb je echt wel gekend, zodat ik je ook moeten uitleggen heb wat ‘doodgaan’ inhield. Ik denk wel dat je het begrepen hebt. Toen we de dinsdag voor de begrafenis namelijk nog even naar omoe gingen, zei je dat je een tekening voor haar ging maken, zodat ze niet meer zo verdrietig hoefde te zijn. Je hebt haar ook een dikke knuffel gegeven. Naar het mortuarium heb ik je echter ook niet meegenomen, maar je even bij oma achtergelaten. Je begrijpt namelijk wel dat wij verdrietig zijn, maar ik wilde je echt nog niet confronteren met een dode, of met een huilende mama. Zondagmiddag zijn papa en ik jullie dan weer gaan ophalen in Ronse, en jullie hadden het allebei prima gesteld :-) Je hebt er trouwens ook een mooie set nieuwe kleren aan overgehouden: zoals elk seizoen heeft omaly ons meegenomen naar die chique boetiek in Ronse om voor jou een nieuwe outfit uit te kiezen, en ik vind het echt wel geslaagd. Dank u, omaly!

Verder is er eigenlijk niet zoveel te melden, snoetje. Je wordt met de dag taalvaardiger, groter en zelfstandiger, en je bent nog steeds gek op je broertje. Oh, en je gaat tegenwoordig bijna elke dag met je papa in de douche :-p Je vindt het warme water gewoon heerlijk, en je haast je steeds weer om er op tijd bij te zijn. Ik heb zo het gevoel dat je je horoscoopteken niet gestolen hebt, kleine waterman!

Geen opmerkingen »

Nog geen opmerkingen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Laat een opmerking achter

XHTML: je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>