Pasen

Gecategoriseerd onder: Familie, Feest — Mama om 10:19 am op Monday, April 9, 2007

Pasen gisteren bij Omaly was echt wel een voltreffer. We hadden ook geluk met het weer: een stralende zon, dus ideaal paaseiraapweer (man wat een woord!). Toen we toekwamen, vroeg om de Ronde van Vlaanderen te vermijden, stond er al een heel mooi mandje te wachten aan de voordeur. De eieren zelf waren nog niet in de tuin gelegd, want omaly had schrik dat ze zouden smelten in de zon. Het was wel duidelijk dat ze niet echt gewoon is van eieren te verstoppen, want ze had ze gewoon snel-snel met zak en al bovenop de haag gelegd.
Ik heb jou dan maar wijsgemaakt dat ik nog gerief uit de auto moest halen, heb de eieren meegenomen, en heb ze overal vakkundig op polletjes gras, grote bladeren van een struik en zo neergelegd, netjes in de schaduw en in het zicht. Toen we iets later dan samen met bompa eitjes gingen zoeken, vond je het maar wat wijs: apetrots toonde je telkens je vondsten, met een grote glimlach op je stralende gezichtje. Dat je er niet onmiddellijk mocht van eten, maar moest wachten tot na het eten, kon de pret niet drukken.

Jammer genoeg liet het eten nog eventjes op zich wachten: peter Koen en tante Else zaten in de file, en gingen wat later zijn. Gelukkig besloot omaly om toch al te aperitieven, en wat je verondersteld had in de auto - “Mama, het is vandaag Pasen en een beetje feest, omaly zal wel kaasjes hebben zeker!” - was gelukkig het geval: er waren van die kleine apérocubes met een druifje op een prikkertje, en meer moest dat niet zijn.

De carpaccio van Sint-Jacobsvruchten was aan jou niet besteed, maar de pompoensoep van omaly gelukkig wel, zeker toen er een sneetje Frans brood bij kwam. Tegen dan waren ook Koen en Else gearriveerd, tot jouw grote vreugde: er moesten boekjes voorgelezen worden en zo. Toch was je echt wel blij toen de hoofdschotel er aankwam: eendenborst met gratin dauphinois en verschillende groentjes. Eigenlijk heb je al bij al toch vrij veel gegeten. Je had al een paasei klaargelegd om na het dessert op te eten, zoals ik je beloofd had, en het einde van de Ronde kon niet snel genoeg komen. Je hebt toen eerst nog wat crême brûlée gegeten, wat chocomousse, en dan met een gelukzalig gezichtje jouw paasei. Daarna mocht je rondgaan met een schaaltje kleine eitjes, en toen omaly zei dat je ook nog eentje kreeg, keek je haar heel ernstig aan en zei: “Neenee oma, ik heb al een groot ei gegeten, en anders gaat mijn buikje pijndoen!” Je bent echt een schatje!

Bompa heeft nog ongelofelijk veel met jou gespeeld, naar de kippen gegaan en terug, je zelfs in een boom gezet… Je was compleet doodop toen we naar huis gingen, en je hebt dan ook het grootste deel van de weg geslapen. Dat zorgde ervoor dat een deel van je energie terug was, en ook al zat je om zeven uur in je bedje, je hebt nog een ganse tijd liggen zingen en babbelen. Op een bepaald moment hoorden we: “Domme domme mu-ug, domme domme mu-ug, je kan me toch niet pakken!” Er zat een mug aan de buitenkant van je muggengordijn, en in plaats van je keel open te zetten, zoals een paar dagen geleden, zat je het beestje nu gewoon uit te lachen, zoals ik je geleerd had. Flink zo! Tegen acht uur werd het stil… en je hebt als een blok geslapen tot deze morgen half acht.

Toen moest er uitgebreid gespeeld worden. Ikzelf was, toen ik jou uit je bed wilde halen, van de trap gedonderd en had mijn teen behoorlijk zeer gedaan, zodat ik nogal stilletjes weer in bed lag, en papa deze keer al jouw ochtendenergie mocht opvangen. Die had al wat zitten werken en gelukkig ook al koffie gedronken, zodat die wakker genoeg was om al jouw vrolijke geweld op te vangen. Jullie hebben vooral veel zitten worstelen en vechten :-)

Je bent in elk opzicht een echt jongetje, een echte wildebras! Ik ben benieuwd wat nummer twee wordt, maar als het ook een jongen is, belooft dat!

Geen opmerkingen »

Nog geen opmerkingen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Laat een opmerking achter

XHTML: je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>