Gecategoriseerd onder: Buiten spelen, Taal — Mama om 8:15 pm op Saturday, October 29, 2005

Je ligt even te slapen, kleine mol, zodat ik het heerlijk rustig heb, en jouw dagboekje kan bijhouden. Heel veel is er eigenlijk niet gebeurd, snottie. Je drinkt eindelijk je flesje, dat wel, en ondertussen zelfs met veel smaak. Koppig bleven we volhouden, en koppig bleef jij je flesje afwijzen. Je wilde op den duur zelfs niet eens meer proeven. Tot vrijdagmorgen: plots nam je zonder morren je flesje aan en dronk het leeg. Ik denk dat het gewoon lag aan de temperatuur: ik had ze deze keer nauwelijks opgewarmd. Blijkbaar geeft de sojamelk een behoorlijk andere smaak als ze warm is. Aangezien je er tot hiertoe toch niks van wilde, vulden we telkens amper 100 ml, en nu wilde je meer. Uiteraard sloeg Murphy toe: omdat je ze toch weigerde, had ik geen melk meer bijgekocht en zat ik nu zonder. Ik ben dan vrijdag over de middag snel even de Delhaize binnengelopen, en ja hoor, ’s avonds ging een volle fles netjes naar binnen. Ondertussen ben ik je soja groeimelk al aan het mengen met de gewone variant, zodat je hopelijk binnen een paar weken volop de gewone sojamelk drinkt. Die is zowat overal te vinden, en de soja groeimelk niet.

Je babbelt ook honderduit, net zoals je mama. Het is gewoon prachtig hoe je nu ‘pompoen’ zegt. Je neemt ook allerhande woorden over, en probeert ze dan vol trots uit te spreken. Sommige medeklinkers lukken nog totaal niet, en andere slechts af en toe. De r begint te lukken, maar enkel op het einde van een woord. Zo halen we bood bij de bakkerrrrrr :-).

Verder was het een vreselijk drukke week en heb ik je nauwelijks gezien. Maandag is Omaly zelfs komen babysitten, omdat papa in een vergadering zat en ik klassenraden had. Ik had nog net de tijd om jou in je bedje te steken, toen ik thuiskwam. Dinsdag was ik net op tijd om jou na de klassenraden af te halen bij Nice, en hebben we samen heerlijk gespeeld. Woensdag was gelukkig ook rustig in de namiddag, maar kwam Anaïs op jou babysitten tegen een uur of vijf. Ik moest namelijk naar Brussel voor een concertrepetitie (de Christus van Adolphe Samuel) met het koor, en papa zat met oma in Luxemburg. Donderdag heb ik je ook nauwelijks gezien: ik had net de tijd om je om half zes af te halen bij Nice, in de armen van je andere oma te droppen en naar de generale repetitie te vertrekken. Vrijdag heb ik zelfs enkel ’s morgens gezien: op het moment dat papa je ’s avonds ophaalde bij Nice, zat ik al lang op de bus richting Mechelen voor het concert. Gelukkig heb ik dat in het weekend een beetje kunnen goedmaken, ook al was er een tweede concert op zaterdag. Deze keer was het in de Bijloke hier in Gent, zodat ik je tussen de raccord en het concert zelf nog gezien heb.

En verder ? Je geniet ervan om me te helpen waar je kan: buiten loop je rond met een schopje in je handen, als ik in de tuin aan het werken ben. Het is nog altijd prachtig weer, vandaag voorspellen ze zelfs 22°, stel je voor, op het einde van oktober ! Daarnet heb je me geholpen met de was: je haalt de droge spullen uit de droogkast (en kruipt zelf bijna helemaal in de trommel), legt de vuile was netjes op de hoopjes die ik je aanduid, en propt daarna de gewenste hoop in de wasmachine. Het trotst ben je als je op de aan-knop mag duwen en de machine in gang schiet.

Waar papa en ik trouwens ook steevast mee moeten lachen, is jouw gezichtje als we de choco uithalen. Ooit heb ik eens gezegd tegen jou dat je een boterham met choco kreeg, maar dat je het niet mocht vertellen tegen papa. Sindsdien trek je altijd, van zodra je de choco ziet, een heel ernstig, samenzweerderig gezichtje, leg je je vingertje op je mond, en fluistert: ‘Choco ! Papa stt !’ Het leukste is natuurlijk als je dat tegen papa zegt. Je hebt, geloof ik, nog niet helemaal door waar het om draait :-p

Geen opmerkingen »

Nog geen opmerkingen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Laat een opmerking achter

XHTML: je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>